Faalangstreductietraining op school

Iedereen voelt een bepaalde mate van gezonde spanning op het moment van presteren. Dat is nodig om het beste uit jezelf te halen. Het werkt echter averechts als die spanning zorgt voor stress, blokkades en lichamelijke klachten. De focus van de training ligt, zoals de naam al zegt, op het reduceren van de faalangst. Niet het wegnemen van de gezonde spanning.

Bouwen aan een sterk en positief zelfbeeld, aan- en ontspannen en het veranderen van belemmerende denkpatronen zijn de drie pijlers waarop de faalangstreductie training is gebaseerd.
Ik heb gemerkt dat het van grote meerwaarde is om de ouders van de leerlingen mee te nemen in de training. Op die manier is het geen losstaand project waar het kind op school mee bezig is, maar worden ouders er onderdeel van. Ouders geven aan het heel fijn te vinden om inzicht en handvatten te krijgen en het verhoogt de betrokkenheid enorm.

Bent u geïnteresseerd in deze faalangstreductietraining bij u op school? Heel graag vertel ik u meer tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.