Training faalangst

Ervaart jouw kind stress bij het maken van toetsen, dictees of bij het houden van een spreekbeurt? Vindt hij het lastig om zijn eigen mening te geven tijdens het spelen met vriendjes? Is het maken en leren van schoolwerk elke keer een strijd? Geeft de juffrouw aan dat het opvallend is dat hij zijn toetsen slechter maakt dan zijn gewone schoolwerk? Dit zou wel eens kunnen wijzen op faalangst.

De faalangstreductietraining richt zich niet op het oplossen van de faalangst, maar op het er mee om leren gaan. Er is namelijk op zich niets mis met gezonde spanning voor een toets of spreekbeurt. Het zorgt er voor dat je op je beste kunnen presteert. Wel wordt het heel vervelend als het je kind in de weg gaat zitten en gaat zorgen voor stress, blokkades en lichamelijke klachten.

De training is gebaseerd op drie pijlers:
– opbouwen van zelfvertrouwen
– omgaan met spanning en ontspannen
– veranderen van belemmerende gedachten

De training kan zowel individueel als in groepjes plaatsvinden. Bij een individuele training kan er meer aangesloten worden op de behoeften van uw kind. Bij een groepstraining leren de kinderen van en met elkaar wat ook heel waardevol is.