HSP & (huis)dieren

Je zult het als hoogsensitieve persoon herkennen, je liefde voor de natuur. Tot rust komen in het bos of aan het strand, genieten van een mooie wandeling of fietsroute. En de liefde voor (huis)dieren natuurlijk. Kroelen met je huisdier is één van de dingen waar je van kan genieten. Bijkomend voordeel is dat het er voor zorgt dat je even van je hoofd naar je hart verplaatst met je aandacht. Geniet bewust van deze mooie momenten, dat geeft energie!

Sinds kort is Link ons nieuwe gezinslid, we genieten met volle teugen van zijn aanwezigheid. Golden Retrievers zijn hele lieve allemansvrienden, vriendelijk en goed te trainen dus uitermate geschikt als coachhond. Als hij later groot is, mag hij me gaan helpen bij het coachen van angstige kinderen. Tot dan nog even lekker pup zijn!

Wees welkom lieve Link

Bron: Setti, A., Lionetti, F., Kagari, R. L., Motherway, L., & Pluess, M. (2022). The Temperament Trait of Environmental Sensitivity is Associated with Connectedness to Nature and Affinity to Animals. https://doi.org/10.1016/j.heliyon.2022.e09861

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *